ZPL issue

Hi All,

Request you to help us on this. We are building new mobile application and need to print the label and every we send the ZPL, it is leaving 8 stickers blank. We are not able to identify the issue.

ZPL= "^XA^FDTEST^XZ"

Dmitry Prokhorov
Hello Krishna,Your ZPL looks

Hello Krishna,

Your ZPL looks ok. Seems you need to check and probably to fix your printer settings with Printer Setup Utilities​.

Dmitry Prokhorov

Software Engineer, Kutir Mobility

Posted on behalf of Zebra Technologies

Vote: 
Vote up!
Vote down!

Points: 0

You voted ‘up’


Dmitry Prokhorov
Hello Krishna,Sorry, It seems

Hello Krishna,

Sorry, It seems I have missed an issue in your ZPL code.

As you can see in Programming Guide document, each field data ^FD needs to be closed with field separator ^FS code.

Your ZPL code needs to be fixed this way:

ZPL= "^XA^FDTEST^FS^XZ"

Dmitry Prokhorov

Software Engineer, Kutir Mobility

Posted on behalf of Zebra Technologies

Vote: 
Vote up!
Vote down!

Points: 0

You voted ‘up’


Krishna Penumatsa
Hi All , Could you please

Hi All ,

Could you please help us on the below issue.

After first print from 2nd print onwards the label is towards right and the compete alignment is getting distorted but when we press feed button the printer after each print the label is printing correctly. Could you pleas let us know if we can send feed command along with ZPL to make sure the printer feeds correctly before it prints or after each print stop at the right position.

Vote: 
Vote up!
Vote down!

Points: 0

You voted ‘up’


Dmitry Prokhorov
Hi Krishna,To provide you an

Hi Krishna,

To provide you an answer it would be nice to see your ZPL code used to print labels and configuration of your printer. Could you please to provide us an additional information?

Dmitry Prokhorov

Software Engineer, Kutir Mobility

Posted on behalf of Zebra Technologies

Vote: 
Vote up!
Vote down!

Points: 0

You voted ‘up’


Krishna Penumatsa
We are using the below

We are using the below mentioned ZPL to print the label .The first print is coming correctly and 2nd print onwards the label started moving towards right and few prints its moving completely right side corner and the label is getting distorted. Request you to help us as we completely blocked with this issue.

Printer details : QLN320

We calibrated printer with the below settings:

! U1 setvar "media.sense_mode" "bar"

! U1 setvar "media.type" "label"

! U1 setvar "ezpl.media_type" "mark"

~JC^XA^JUS^XZ

~JC^XA^FWR^CF10,15^FO450,20^FD19A^FS^CF10,15^FO450,120^FD^FS^BY1,1,50^CF10,15^A0,15,30^FO356,60^BC,70,Y,Y,N^FD3988763^FS^CF10,15^FO335,50^FDPanettone^FS^CF10,15^FO320,120^FDSALE^FS^CFA,12^CF10,15^FO320,20^FDWAS^FS^CF10,15^FO305,125^FD$56.78^FS^CF10,15^FO305,25^FD$56.78^FS^PQ1^XZ

Vote: 
Vote up!
Vote down!

Points: 0

You voted ‘up’


Dmitry Prokhorov
Hello Krishna,I have checked

Hello Krishna,

I have checked your ZPL code and the only inconsistency I was able to see there is "^QP" command that needs more parameters to be passed.

Look here for command description: https://www.zebra.com/content/dam/zebra/manuals/printers/common/programming/zpl-zbi2-pm-en.pdf#page=299

Could you please to fix it and then try it once more?

Dmitry Prokhorov

Software Engineer, Kutir Mobility

Posted on behalf of Zebra Technologies

Vote: 
Vote up!
Vote down!

Points: 0

You voted ‘up’


Krishna Penumatsa
Thank you for the reply but

Thank you for the reply but it didn't work even after trying PQ command with different parameters.

Just to add , after 3 or 4 printouts and when we click on
feed button on the printer again it started working correctly for the immediate
first print. We are suspecting that after print,  the printer is not
stopping at the right paper position . Is there any way we could emulate the feed
button on the printer so that we could feed correctly after each print .

Vote: 
Vote up!
Vote down!

Points: 0

You voted ‘up’


Dmitry Prokhorov
Hello Krishna,Unsure it is a

Hello Krishna,

Unsure it is a proper approach to use any feed command as workaround for the issue. Could you please to share:

1) Photo (or even better, a short video) of labels with issue.

2) Full ZPL code for multiple labels.

3) Full configuration of your printer.

Dmitry Prokhorov

Software Engineer, Kutir Mobility

Posted on behalf of Zebra Technologies

Vote: 
Vote up!
Vote down!

Points: 0

You voted ‘up’


Krishna Penumatsa
Hi , Here are the complete

Hi ,

Here are the complete required details.Request you to help us on this.

Below is the image of labels with issue:

ZPL for 3 labels :

^XA^LT0.40^JUS^XA^FWR^CF10,15^FO450,20^FD19A^FS^CF10,15^FO450,120^FD^FS^BY1,1,50^CF10,15^A0,15,30^FO356,60^BC,70,Y,Y,N^FD3988765^FS^CF10,15^FO335,50^FDKizuna LASf BL Otm^FS^CF10,15^FO320,120^FDSALE^FS^CFA,12^CF10,15^FO320,20^FDWAS^FS^CF10,15^FO305,125^FD$2,695.00^FS^CF10,15^FO305,25^FD$2,695.00^FS^FWR^CF10,15^FO260,15^FD19A^FS^FD18J^FS^CF10,15^FO260,120^FD^FS^BY1,1,50^CF10,15^A0,15,30^FO166,60^BC,70,Y,Y,N^FD3988765^FS^CF10,15^FO145,50^FDKizuna LASf BL Otm^FS^CF10,15^FO125,120^FDSALE^FS^CFA,12^CF10,15^FO125,15^FDWAS^FS^CF10,15^FO105,125^FD$2,695.00^FS^PQ1^XZ^XA^LT0.40^JUS^XA^FWR^CF10,15^FO450,20^FD19A^FS^CF10,15^FO450,120^FD^FS^BY1,1,50^CF10,15^A0,15,30^FO356,60^BC,70,Y,Y,N^FD3988765^FS^CF10,15^FO335,50^FDKizuna LASf BL Otm^FS^CF10,15^FO320,120^FDSALE^FS^CFA,12^CF10,15^FO320,20^FDWAS^FS^CF10,15^FO305,125^FD$2,695.00^FS^CF10,15^FO305,25^FD$2,695.00^FS^PQ1^XZ

LabelIssue.png

Full configuration of the printer:

Printer type : QLN320

sensor : bar

Media Type : Journal

Top of Form: 0

Vote: 
Vote up!
Vote down!

Points: 0

You voted ‘up’


Anonymous (not verified)
Hi Krishna, It looks to me

Hi Krishna,

It looks to me like a calibration issue.

Please run the following : ~JG

And send us the image that is printed. 

Vote: 
Vote up!
Vote down!

Points: 0

You voted ‘up’


Dmitry Prokhorov
Hello Krishna,Just to be

Hello Krishna,

Just to be precise, it seems your labels are shifting up, not towards right side.

Dmitry Prokhorov

Software Engineer, Kutir Mobility

Posted on behalf of Zebra Technologies

Vote: 
Vote up!
Vote down!

Points: 0

You voted ‘up’


Krishna Penumatsa
(No subject)

file-5.jpeg

Vote: 
Vote up!
Vote down!

Points: 0

You voted ‘up’


Krishna Penumatsa
Attached ~JG output

Attached ~JG output

Vote: 
Vote up!
Vote down!

Points: 0

You voted ‘up’


Dmitry Prokhorov
Hello Krishna,Could you

Hello Krishna,

Could you please to run following SGD command and share a result?

! U1 getvar "media"

Dmitry Prokhorov

Software Engineer, Kutir Mobility

Posted on behalf of Zebra Technologies

Vote: 
Vote up!
Vote down!

Points: 0

You voted ‘up’


Dmitry Prokhorov
Hello Krishna,Could you

Hello Krishna,

Could you please to execute following command and share results here:
! U1 getvar "allcv"

You can capture result following advice in this article: Using the SGD Allcv Command ! U1 getvar "allcv" <CR>

Dmitry Prokhorov

Software Engineer, Kutir Mobility

Posted on behalf of Zebra Technologies

Vote: 
Vote up!
Vote down!

Points: 0

You voted ‘up’


Luis Lopes
Hi, i'am not developer from

Hi, i'am not developer from zebra team, but:

in your code is missing ^FS after label.
try this, if is not sucess try config the dimensions of own printer

Vote: 
Vote up!
Vote down!

Points: 0

You voted ‘up’


Log in to post comments