2 Replies Latest reply on Oct 11, 2012 6:08 PM by Freddy Chan

    How to restore RhoElement web.config after performing cold boot? MC 2180

    Freddy Chan

      How to restore RhoElement web.config after performing cold boot? MC 2180

       

      Im facing the problem is:

      After cold boot, my RhoElement web.config setting back to factory settings.

       

      How to resolve this problem?

       

      According this url below:

      http://docs.rhomobile.com/rhoelements/ConfigurationSettings

       

      For persistant installations on cold boot the Config.xml file is copied from \Application\RhoElements\Config\Config.xml to \Program Files\RhoElements\Config\Config.xml; bear this in mind if you want your configuration to persist across cold boot and you can also modify this behaviour by changing \Application\RhoElements.cpy.

       

      But \Application\RhoElements.cpy cannot be found on my MC 2180.

       

      Anyone can help?

      Thanks in advance

        • Re: How to restore RhoElement web.config after performing cold boot? MC 2180
          Peter Arcuri

          Freddy, you can create one yourself... simply create a text file with name RhoElements.cpy and add the following to the content.

           

          \Application\RhoElements\Config\Config.xml    > \Program Files\RhoElements\Config\Config.xml

           

          The RhoElements.cpy file needs to be in the /Application/ root folder.

           

          Upon a cold boot all .cpy files will get executed and RhoElements.cpy would then copy your custom config.xml file located in \Application\RhoElements\Config\ to the proper \program files\ folder. This will override the default config.xml file.

           

          One thing to keep in mind.. since this is down early in the boot process theorectically it could go before RhoElements is installed/recovered. in this case the default file will override your custom version. The order for recovery is to restore/install RhoElements followed by copying your custom config.xml afterward.

           

          What is your restore process? Upon a cold-boot are you restoring RhoElements from the \Application\RhoElements folder or re installing the .cab file? Are you installing the RhoElements.cab manually or is it launched automatically via 3rd party utiliies?